Меню

НОВИНИ

ПОКАНА И ОФИЦИАЛНА ПРОГРАМА – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ

Медицински колеж – София, като едно от основните звена на Медицински университет, ще отбележи 181 години от рождението на Йорданка Филаретова и 114 – годишнината на най-старото училище за висше медицинско образование в България на 19 март – Патронният празник на колежа.

От 11.30 ч. Студенти, преподаватели и служители ще почетат паметта на Йорданка Филаретова, като поднесат цветя на паметника в двора на църквата „Покров богородичен”. Ще присъстват Ректорското ръководство и представители на християнското духовенство, които също изразяват на този ден почитта си към великата българка, съградила и църковния храм.

От 12.00 до 13.30 в двора и градината на колежа студенти от всяка една специалност ще засадят цветя с цел облагородяване на зелените площи.

От 14.00 ч. ще се проведе Научна студентска сесия, на която студенти ще подготвят презентации по актуални и интересни за аудиторията тематики.

Комисия ще оцени презентациите, а отличените доклади ще бъдат публикувани в сп. Здраве и наука.

Всички участници в научната сесия ще получат сертификати.

Желаещите да участват в Научната сесия, следва да заявят изпратят заглавието и авторския колектив на доклада в срок до 1-ви март на ел. адрес conferencemk180@mc.mu-sofia.bg

В срок до 13-ти март ще очакваме резюме на презентацията.

Доклади при които не са спазени посочените срокове няма да бъдат приети за участие.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 588