Меню

НОВИНИ

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР

За поредна година в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ се проведе благотворителен коледен базар, организиран от студенти и преподаватели. С проявена активност, екипна работа и добро настроение, бяха изработени прекрасни коледни украси, подаръци и десерти. Това доведе до събиране на средства, с които бяха подпомогнати различни благотворителни инициативи, които дават шанс и даряват надежда за едно по- добро бъдеще.

Специалност „Рентгенов лаборант“ направиха дарение за деца от дом със специални потребности в КСУДЛУ гр. Мездра, чрез благотворителна организация „Запази доброто“.

Специалност „Парамедик“ дариха събраната сума за закупуване на поредната педиатрична линейка с оборудване.

Специалност „Помощник-фармацевт“ дариха събраните средства на две деца на колега, които останаха сирачета на 3 и на 9 години.

Специалност „Инспектор по обществено здраве“ дариха набраните средства от базара на Animal Rescue Sofia – българска организация, работеща за решаване на проблема с бездомните кучета и котки. Организацията е създала приют за кучета и котки Фермата, където 200 кучета получават медицинска помощ 365 дни в годината.

Изборът на студентите от специалност „Медицински лаборант“ е да подкрепят каузата Фондация „Нашите недоносени деца”.

Студенти и преподаватели от специалност „Зъботехник“, след обещание към децата и ръководството, и тази година ще посетят Дом за деца лишени от родителски грижи „Люба Тенева“. Със събраните средства от коледния базар ще закупят индивидуални подаръци на всяко дете за празниците.

Специалност „Рехабилитатор“ участва в базара и със събраните средства подпомогнаха защитено жилище в кв. Слатина. Подариха на библиотеката на колежа и учебник по „Физиотерапия”, в полза на студентите.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 451