Меню

НОВИНИ

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА“

На 25.09.2023 г. в двора на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ се проведе официална церемония по откриване на учебната година. В празничния ден 363 първокурсника, прекрачиха за първи път прага на колежа.

В приветственото си слово Директора на учебното заведение проф. Захарина Савова поздрави всички присъстващи с „Добре дошли“, а към първокурсниците се обърна с думите: „Радвам се, че избрахте Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, за да се изградите като медицински специалисти. Професиите, които сте си избрали, освен знания и умения, изискват много отговорност и човещина. Стремежът към знание и благотворителност, са и нашият израз на признателност към патрона ни – Йорданка Филаретова, чийто живот е безспорен пример за хуманност, милосърдие, състрадателност и родолюбие“.

 Своите поздравления към новоприетите студенти отправиха проф. Мая Визева, Ръководител на Учебен отдел,  д-р Видин Кирков, Ръководител на Център за български и чуждестранни студенти в Медицински университет- София, Ръководителите на всички специалности, както и Наталия Георгиева студент от специалност „Рентгенов лаборант“ и член на Студентски съвет.

След празничната церемония, първокурсниците се отправиха към залите за информационните срещи с ръководители и преподавателите по специалности.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 3,587