Меню

НОВИНИ

27 МАЙ – СВЕТОВЕН ДЕН НА СПЕШНАТА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

Специалност „Парамедик“ отбеляза 27 май – Световния ден на спешната медицинска помощ с кратка тържествена програма в салона на колежа. Ръководителят на специалността г-жа Елена Георгиева, откри тържественото честване, което се организира от най- новата специалност в колежа.

Проф. Каролина Любомирова,дм – Зам. Ректор по Учебната дейност на Медицинския университет- София, поздрави преподавателите и студентите от специалността по случай празника.

Своето приветствие отправиха и проф. Захарина Савова, дм- Директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ и проф. Мая Визева, дм- Ръководител на Учебен отдел.

Студентите от трети курс предадоха знамето на специалност „Парамедик“ в ръцете на първокурсниците, с пожелание да не спират да учат и надграждат своите знания.

Третокурсниците Мария-Магдалена Петрова и Петър Иванов презентираха много съдържателен доклад на тема „История и развитие на Спешната помощ“. Чрез интерактивна игра, студентите от първи курс показаха придобитите си знания, като отговаряха на въпроси, свързани със спешната помощ. Отличените студенти получиха грамоти. Честването завърши със засаждане на цветя от студентите в градината в двора на колежа.

Пожелаваме здраве и професионална удовлетвореност на бъдещите парамедици!

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 928