Меню

НОВИНИ

СТУДЕНТИ ДОБРОВОЛЦИ В СТОЛИЧНА РЕГИОНАЛНА ЗДРАВНА ИНСПЕКЦИЯ

Във връзка с пандемията от COVID-19 в Столичната регионална здравна инспекция се включиха като доброволци 5 студенти от специалност ИОЗ, (Богомила Михайлова, Зорница Лекова и Альона Димитрова) и студентите от 3-ти курс – (Християна Иванова и Габриела Иванова). Те участваха в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки и контрол на територията на София-град.

В рамките на доброволческата си работа са попълвали карти за епидемиологично проучване на заразно болен – по образец на Министерството на здравеопазването, събирали са данни на заразени и контактни лица, както и са въвеждали данни в Регистъра,  който е част от Националната информационна система.

Студентите от специалността са подпомагали дейностите на органите на граничен здравен контрол на ГКПП по прилагане на противоепидемични мерки за неразпространение на инфекция COVID-19, с цел обезпечаване на непрекъснат денонощен режим на работа. Доброволческата дейност включва също така административно подпомагане на държавните здравни инспектори като вписване на данни, сортирани на документи, подпомагане на дейностите по издаване на предписания за карантиране, попълване/раздаване на формуляри/декларации на пристигащи лица на ГКПП.

Репортаж за доброволците в СРЗИ представен в Нова телевизия (05.01) 

Линк към видеото

В предаването е отразено участието на Богомила Михайлова като доброволец в СРЗИ.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 17,982