Меню

НОВИНИ

243-а ПОЕХА ПО ПЪТЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ

На 17 януари 2019 г. в зала Аула Максима на УАСГ се проведе тържествената церемония за дипломирането на 243-ма възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София от 8-те специалности – „Масажист с увредено зрение“, „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“ и „Зъботехник“. Те извървяха своя път на обучение и в този ден заслужено получиха своите дипломи за професионални бакалаври, за да продължат напред и да се реализират като специалисти по здравни грижи в това трудно, отговорно и хуманно поприще

DSC_3555

За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели през последните 3 години, на церемонията присъстваха г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Софияпроф. д-р Виктор Златков – ректор на Медицински университет – Софияпроф. д-р Радомир Угринов – заместник-ректор по „Следдипломно обучение и университетско-болнична координация и по международна интеграция и проектно финансиране“ на Медицински университет – Софияпроф. Цекомир Воденичаров – декан на Факултета по обществено здраве към Медицински университет – Софияг-н Дончо Барбалов – заместник-кмет по направление „Финанси и стопанска дейност“ в Столична община и временно изпълняващ длъжността заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“. В залата бяха още декани и заместник-декани на факултетите на Медицински университет – София, преподаватели и служители в Медицински университет – София, директори на медицински колежи в страната, ръководители на престижни здрави заведения, в които се провежда практическата подготовка на студентите, представители на различни браншови организации в сферата на здравеопазването, родители и близки на завършващите, колеги и приятели.

Домакинът на церемонията проф. Захарина Савова, заместник-директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, във вълнуващо обръщение каза следното (с леки съкращения):

„Скъпи студенти от випуск 2018! Вие преминахте успешно своето обучение, за да поемете по своя отговорен и хуманен професионален път. Поздравявам ви!

През последните три години колежанският живот се превърна във ваше ежедневие и съдба. Учехте се от най-добрите преподаватели и специалисти. Трупахте знания и практически опит в избраните от вас специалности, създавахте професионални контакти, приятелства, пораствахте и съзрявахте като хора. По време на обучението ви активно и успешно участвахте в разнообразни извънучебни дейности – научни, социални, благотворителни, с което ние, вашите преподаватели, се гордеем. Това ви дава здравата основа, от която да преминете в следващия етап от живота си.

Пожелавам ви и във вашата професионална реализация да имате този постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм, бъдете упорити в намирането на отговори и решения дори и в най-трудни ситуации. Следвайте принципите за хуманност, отнасяйте се с емпатия към хората, които търсят вашата професионална грижа, уважавайте колегите си и себе си. Бъдете смели, уверени и последователни във вашите цели.

Искам да изкажа искрената си благодарност към вашите преподаватели и наставници, хората, които бяха неизменно до вас през изминалите три години. Уважаеми колеги! Вярвам че ще подготвяте още много поколения студенти. Вашият богат професионален опит и ерудиция, отдаденост превръщат Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ в предпочитан избор за обучение на здравни специалисти.

Благодаря и на всички служители в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ и Медицински университет – София. Успешното протичане на учебния процес е немислимо без неуморния ви труд и отговорност.

Уважаеми родители и близки на днешните дипломанти! Разбирам вълнението ви. Нека имате още много поводи за гордост и радост. Подкрепата ви, присъствието ви са безценни.

Скъпи абсолвенти! Бъдете уверени в себе си и продължавайте да се учите. Надграждайте и развивайте вашите умения, знания, интереси. Правете го с любов и тогава всичко ще се случва с лекота и удоволствие.

С цялото си сърце ви пожелавам на добър път! Честито дипломиране!“

Докосващи бяха обръщенията и на г-жа Фандъкова, проф. д-р Златков и проф. д-р Воденичаров. Своите поздравления и благопожелания отправиха и г-н Видин Кирков – председател на Студентски съвет на Медицински университет – София, д-р Стоян Борисов – главен секретар на Български лекарски съюз и г-жа Милка Василева – председател на УС на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи. Поздравителни адреси изпратиха още член кореспондент проф. д-р Иван Митов, декан на Медицински Факултет към Медицински университет – София, доц. Павлинка Добрилова, директор на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца към Медицински университет – София, проф. д-р Христина Милчева, директор на Медицински колеж – Стара Загора.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 1,517