Меню

НОВИНИ

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР – 2022

За поредна година в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ се проведе благотворителен коледен базар, организиран от студенти и преподаватели. С проявена активност, екипна работа, много усмивки и добро настроение, бяха изработени прекрасни коледни украси, подаръци и десерти. Това доведе до събиране на средства, с които бяха подпомогнати различни благотворителни инициативи, които дават шанс и даряват надежда за едно по- добро бъдеще.

Специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“ и „Инспектор по обществено здраве“ направиха общо дарение от трите специалности на фондация „Една от осем“. Фондацията подпомага жени пострадали от рак на гърдата. Баха изработени или закупени лакомства от студентите на специалностите „Рентгенов лаборант“, „Медицинска козметика“ и „Инспектор по обществено здраве“ за децата пациенти в МБАЛ „Княгиня Клементина“. Остатъкът от събраните средства от специалност „Рентгенов лаборант“ ще бъдат използвани за закупуване на материали за подобряване на интериора на новия кабинет на специалността.

Студентите и преподавателите от специалност “Медицинска козметика” участваха активно в коледния базар с козметични процедури, както и лакомства и предмети, сътворени от тях. Със събраните средства подкрепиха кампания за лечението на човек, борещ се за живота си.

С измерване артериално налягане, ситурация с пулс оксиметър и нивото на кръвната захар чрез глюкомер, както и с изработени десерти, студенти и преподаватели от специалност „Парамедик“ събраха сума, с която решиха да подпомогнат каузата за закупуване на Трета детска неонатална линейка.

Студенти и преподаватели от специалност „Зъботехник“ посетиха Дом за деца лишени от родителски грижи „Люба Тенева“. Със събраните средства от коледния базар и лични тяхни средства бяха закупени зимни якета, тетрадки, моливи, флумастери, хартия, коледни десерти и плодове. Децата от дома, заедно със своите възпитатели и учители, благодариха със специално подготвени песни, стихотворения и подаръци ръчно изработени от тях.

Специалност „Рехабилитатор“ участва в базара и със събраните средства подпомагнаха кампанията за лечение на дете с онкологично заболяване.  Подариха на библиотеката на колежа  и “Учебник по физикална и рехабилитационна медицина”, в полза на студентите. Бяха раздадени лакомства за пациентите от хоспис “Грижа”.

Адмирации към всички студенти на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, които участват в благотворителни и доброволчески инициативи. Нека желанието да помагат ги води напред и в хуманните професии, които са избрали, изискващи проява на човечност, емпатия и милосърдие.

 

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 595