Меню

НОВИНИ

ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА“

На 26.09.2022г. в двора на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ се проведе официалната церемония по откриване на учебната година.

Денят бе особено специален за 337 първокурсника, разпределени в осем специалности – „Рентгенов лаборант“, „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“, „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Масажист с увредено зрение“, „Зъботехник“ и „Медицински лаборант“, които за първи път прекрачиха прага на колежа.

Директорът на учебното заведение професор Захарина Савова, дм се обърна към тях с приветствени думи: „Изпитвам истинско удовлетворение като виждам вълнението ви, изпълнените с оптимизъм погледи, ентусиазма ви. С професиите, които сте си избрали, да се грижите за здравето на хората, вие продължавате мисията на Йорданка Филаретова, чиито живот е достоен пример за хуманност!“

Приветсвия отправиха професор Мая Визева, дм – Ръководител на Учебен отдел и д-р Видин Кирков, Ръководител на Център за български и чуждестрани студенти в Медицински университет- София.

Получихме поздравителен адрес от Людмила Борисова, Председател на Студентски съвет към Медицински университет- София.

Вълнуващо беше и посланието към новоприетите студенти на Елица Иванова от 3 курс от специалност „Рентгенов лаборант“ и член на Студентски съвет на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“.

Думите им бяха последвани от специален поздрав, народнa песен, която припомни българските традиции и дух.

Преди да се отправят към залите за информационните срещи с първокурсниците, Ръководителите на всички специалности поздравиха присъстващите с добре дошли и им пожелаха ползотворна учебна година.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2023          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 626