Меню

НОВИНИ

БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ

През месец март бяха организирани и реализирани благотворителни инициативи от студенти и преподаватели от специалностите „Рентгенов лаборант“ и „Рехабилитатор“ от Медицински колеж „Йорданка Филаретова“.

Инициативата на студентите от 1 курс от специалност „Рентгенов лаборант“, в която се включиха и техните преподаватели, беше стартирана в края на миналата година.

По идея на студентите, със събраните средства те дариха постелъчно спално бельо на Клиниката по детска хематология и онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна“.

1-ви март бе денят, в който студентите решиха, че могат да зарадват децата и персонала на клиниката освен с прекрасните цветни чершафи и с почерпка и мартенички! Дарението бе предадено на ст. мед. сестра Искра Ангелова, която бе любезна да приеме представителите на студентите от специалността Капка Киркова и Марин Маринов във фоайето на клиниката съобразявайки се с протовоепидемичните изисквания.

Втората спирка на дарителите беше „Дневен център за деца и младежи с увреждания „Слънчоглед” с адрес: ж.к. “Бъкстон”. Лакомствата, сокчетата и мартеничките бяха приети от г-жа Антоанета Иванова.

Друга благотворителна инициатива е на студентите от 2-ри курс от специалност „Рехабилитатор“. С подкрепата на своите преподаватели, те подариха на всички обитатели от старчески дом „Грижа“ лечебен масаж и кинезитерапевтични процедури.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 1,773