Меню

НОВИНИ

27-МИ МАЙ СВЕТОВЕН ДЕН НА СПЕШНАТА ПОМОЩ

Специалност „Парамедик“ отбеляза Световния ден на спешната медицинска помощ със кратка тържествена програма в салона на колежа.

Ръководителя на специалността г-жа Елена Георгиева, откри първото тържествено честване, което се организира от най- новата специалност в колежа. Проф. Визева, ръководител учебен отдел на МК, поздрави преподавателите и студентите от специалността по случай празника и поднесе приветствие и от името на директора на колежа проф. З. Савова.

Студентите от втори курс Мария-Магдалена Петрова и Петър Иванов презентираха много съдържателен и интригуващ доклад на тема История и развитие на Спешната помощ .

Красимира Ръсовска и колеги от първи курс, изготвиха и демонстрираха постер, който представя обучението в специалността.

На този празничен ден, студентката Гергана Драгоева получи грамота за отлично представяне в конкурс за есе по случай патронния празник на колежа. Тя презентира пред аудиторията своята вълнуваща творба на тема „Доброволчество. Любов над страха“, което бе оценено с бурни аплодисменти от присъстващите. В него, Гергана емоционално сподели своите преживявания по време на работата и с медицинските екипи в грижите за пациенти като доброволец в епидемията от COVID-19.

 

Изненада за присъстващите на тържеството бе актьорска импровизация от второкурсници – хумористично представяне на ежедневието на спешните медици, което допълнително повдигна настроението в залата.

Студентите от първи курс показаха придобитите си познания по превързочни техники, а второкурсниците демонстрираха умения за работа в ситуации, налагащи спешни животоспасяващи действия върху мулажи.

Пожелаваме здраве и професионална удовлетвореност на бъдещите парамедици!

Медицински колеж “Й. Филаретова” – София
 ул. „Йорданка Филаретова“ № 3 

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Й. Филаретова” №3 Медицински колеж – София 
тел. 02 915 46 46

e-mail:  secretary@mc.mu-sofia.bg

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2021          |            Защита на личните данни (GDPR)