Меню

НОВИНИ

СТУДЕНТИТЕ ОТ МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА“ В БОРБАТА СРЕЩУ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА COVID-19

Студентите от Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ активно участват в борбата с епидемията от COVID-19 като доброволци в различни лечебни заведения, подкрепяйки работата на медицинските екипите, а също и в грижите за пациентите.

От началото на извънредното положение в страната, десет студенти от специалност „Рехабилитатор“ се отзоваха на призивите за набиране на допълнителен персонал в IV МБАЛ – София, 5-та МБАЛ София, Болница „Сердика“, МЦ „Физиохелп“, ДКЦ Сливен и др.

Студенти от специалност „Парамедик“ се включиха като доброволци в помощ на лекарите и медицинския персонал на първа линия в Университетска болница „Александровска“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, в Център за спешна медицинска помощ – гр. Пловдив и Център за спешна медицинска помощ – гр. Велинград.

Един студент от специалността „Инспектор за обществено здраве„ се ангажира като доброволец в РЗИ-София за подпомагане на работата на екипите във връзка с епидемичната обстановка от Covid-19.

Поздравяваме доброволците за куража и решението им да се включат в тази благородна кауза – опазване на най-висшите ценности – живота и здравето на хората!

Гордеем се с нашите доброволци!

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 1,606