Меню

НОВИНИ

НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ ПАТРИАРХ И СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ НЕОФИТ ПРИЕ ПРОФ. ЗАХАРИНА САВОВА- ДИРЕКТОР НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА“

snimka Patriarh

На 14.01.2020 г. Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски Митрополит Неофит прие проф. Захарина Савова- Директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, доц. Мая Визева- ръководител Учебен отдел и г-жа Галя Камбурова- ръководител на специалност „Медицински лаборант“.

Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет- гр. София,  получи дарение- икона, изобразяваща Господ Иисус Христос, за молитвен спомен и благословение, с отеческа в Христа обич от Негово Светейшество Неофит Патриарх Български.

По време на срещата се разговаря по въпроси, свързани с обучението и развитието на младите хора в България и Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. С чувство на загриженост се обсъди и милосърдието и благотворителността, които са тясно свързани с медицинските професии.

Свети Лука пише: „Блажен е този лекар, който се занимава с медицина, подтикван за това от любов към болния; който е станал лекар не за да живее добре, а за да помага на хората, да помага на ближния. Блажен е този лекар, защото той извършва едно от тези две служения, които са вършили Христовите ученици“.

© Медицински колеж “Й. Филаретова” – София  2024          |            Защита на личните данни (GDPR)

Post Views: 1,421