Меню

НОВИНИ

ТЪРЖЕСТВЕНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА ДИПЛОМИРАНЕТО НА 226-МА ВЪЗПИТАНИЦИ НА МЕДИЦИНСКИ КОЛЕЖ „ЙОРДАНКА ФИЛАРЕТОВА“

Тържествената церемония за дипломирането на 226-ма възпитаници на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София се проведе на 17 декември в Аула Максима на УАСГ.

Завършилите са от 8-те специалности – „Помощник-фармацевт“, „Рехабилитатор“, „Рентгенов лаборант“, „Медицински лаборант“, „Медицинска козметика“, „Инспектор по обществено здраве“, „Масажист с увредено зрение“ и „Зъботехник“. Те преминаха успешно целия курс на обучение и в този ден заслужено получиха своите дипломи за професионални бакалаври, за да продължат напред и да се реализират като специалисти по здравни грижи в това трудно, отговорно и хуманно поприще.

За да уважат положения труд на абсолвентите и на техните преподаватели през последните 3 години, на церемонията присъстваха проф. д-р Виктор Златков – ректор на Медицински университет – София, г-н Дончо Барбалов – заместник-кмет по направление „Столично общинско здравеопазване“, председателят на БАПЗГ г-жа Милка Василева и д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната колегия на БЛС.

В залата бяха още зам. ректорите на МУ-София – проф. Валентина Петкова, дфн и проф. д-р Тихомира Златанова, декани и заместник-декани на факултетите на Медицински университет – София, преподаватели и служители в Медицински университет – София, директори на медицински колежи в страната, ръководители на престижни здрави заведения, в които се провежда практическата подготовка на студентите, представители на различни браншови организации в сферата на здравеопазването, родители и близки на завършващите, колеги и приятели.

Проф. Захарина Савова- Директор на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ поздрави новозавършилите и отправи най-топли пожелания за тяхната бъдеща професионална реализация.

В академичното си слово пред абсолвентите Ректорът на университета проф. Виктор Златков им пожела в професионалната си реализация, да имат постоянен стремеж към усъвършенстване и ентусиазъм. Да следват принципите за хуманност, уважават колегите си и себе си.

Приветствия отправиха и останалите официални гости, като те пожелаха на абсолвентите да търсят професионална реализация в редиците на родното здравеопазване за да бъдат истински продължители на възрожденския дух на своя патрон  – г-жа Йорданка Филаретова.

Последва един от най-тържествените и вълнуващи моменти в церемонията – полагането на клетвата на възпитаниците на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“. После деветимата отличника на Випуск 2019 получиха своите дипломи лично от ректора на Медицински университет – София проф. д-р Виктор Златков, а директора на колежа проф. Савова им връчи още плакет и шалче на отличника.

С отличен успех над 5.50 от цялото следване завършиха:

ИВА ХРИСТОВА-АНГЕЛОВА- Зъботехник

ЦВЕТЕЛИНА ЦАКОВА- Медицински лаборант

ЮЛИЯ ТЕРЗИЕВА-Масажист

ПАВЕЛ КРЪСТЕВ- Масажист

МАРИЯ  СОКОЛОВ- Рехабилитатор

ЕВЕЛИНА ГЕЛЕВА- ИОЗ

МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА- Медицинска козметика

РАДОСЛАВ ПАНДЪРСКИ- Рентгенов лаборант

РУМЯНА ЙОРДАНОВА- Помощник фармацевт

Допълнително, на първите четирима от тях: Ива Христова- Ангелова, Цветелина Цакова, Юлия Терзиева и Павел Красимиров Кръстев се връчиха парични награди в размер на 1 500 (хиляда и петстотин лева) от бюджета на Студентски съвет за постигнати отлични успехи в учебната и научната дейност, на основание постъпили доклади от председателя на студентския съвет и директора на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“.

Всички абсолвенти получиха и подарък от Пиер Фабр Дермо- Козметик България, представен от г-жа Яна Чобанова и г-жа Мария Михайлова, който за поредна година проявява съпричастност към този голям празник.

 

 

Списание "ЗДРАВЕ И НАУКА"

MK_Logo4

Медицински колеж “Й. Филаретова” – София
 ул. „Йорданка Филаретова“ № 3 

КОНТАКТИ

гр. София, ул. “Й. Филаретова” №3 Медицински колеж – София 
тел. 02 915 46 46

e-mail:  secretary@mc.mu-sofia.bg

© Медиценски колеж “Й. Филаретова” – София  2019          |            Защита на личните данни (GDPR)