УЧАСТИЕ В XV-ТА НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЕТЕНА НА БЪЛГАРСКИТЕ ХРАНИ

Доцент Силвия Цанова-Савова, преподавател по химия в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, представи доклад „Полифенолни съединения – антиоксидантен потенциал на храните“ на Петнадесетата национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: „Български храни – гаранция за здраве и дълголетие“. Тя се проведе в Деня на хранително-вкусовата промишленост в България на 20 ноември 2018 г. в зала „Европа“ на Парк-хотел „Москва в София. Студенти от първи и от трети курс от специалността „Инспектор обществено здраве“ присъстваха като регистринани участници във форума.

 

Организатор на събитието бе Съюзът по хранителна промишленост. На откриването заместник-министърът на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов подчерта, че безопасността и качеството на храните са сред основните приоритети на Министерството на земеделието, храните и горите, насочило своите усилия и действия за стабилно развитие на хранително-вкусовата промишленост. Те включват създаването на ново законодателство и усъвършенстване на съществуващото, подобряване на механизмите на oфициалния контрол, подкрепа на родния производител на храни и създаване на по-добри възможности за достъп на българските храни на пазара.